Hellas

 

Vi seiler mest i den Saroniske bukt, og fråtser i destinasjoner som Aegina, Poros, Ermioni, Spetses, Navplion, Astros, Plaka, Kiparissi, Monemvasia og Hydra, Methana, Agistri, Vathi og Epidavros.

Men vi seiler og gjerne i Kykladene, ta kontakt med oss for ønsker.
Klikk navnene for mer detaljer om de ulike stedene. Er det ingen link, kommer den om kort tid.
For seilingsprogram se seilingsplan.

Vi starter de fleste turene våre fra Poros, ca. en times fergetur fra Pireus. Ved å starte her kan vi som regel ønske folk velkommen tidligere enn om vi hadde ligget i Athen.  I tillegg slipper vi lange transportetapper den første og den siste dagen og kan heller bruke tiden i paradiset mellom øyene.
Start og ombordstigning er lørdag ettermiddag ettermiddag, vi kommer tilbake til Poros fredag ettermiddag og tanker drivstoff og dere sover over i båten til lørdag da utsjekk er kl 09.00.

På Poros passer det bra å gjøre unna proviantering da det er kort vei mellom båt og supermarkeder.

En typisk ukestur fra Poros kan se ut som følger:

Ermioni dag 1
15 nautiske mil, 3 timer.
På veien begynner vi med badestopp før vi seiler til Tselavinia hvor vi som regel legger til etter lunch.
Derfra seiler vi mot Ermioni med ankomst her 17-18 tiden.
I Ermioni er det krystallklart vann og vi kan bade fra båten eller fra nærliggende badeplasser.
Stedet har mange barer, kafeer og restauranter, vi er godt kjent her og vet om de virkelig koselige stedene.
Fint sted for lettere shopping, byen har god slakter, gode supermarkeder og fruktutsalg.

Navplion dag 2

40 nautiske mil 6 timer. Fine steder for badestopp og lunch underveis. Vi tar første stopp rett på utsiden av Ermioni og neste etter et par timer i en nydelig bukt på øya Spetses. Her er det og mulig å svømme eller ta jolla iland på en koselig lunchtaverna. Bukta kan også brukes som overnatting.
Så seiler vi videre til byen Navplion, som regel flott seiling innover i den Argoliske bukt.
Byen har en trygg og god havn og kort vei til gamlebyen som er et eldorado for shoppere og har mange fine tavernaer.
Byen har og en fantastisk borg som kan beskues etter å ha klatret de 999 trappetrinnene opp til toppen. Dette er en «must see» her i Navplion.

Astros dag 3
10 nautiske mil, 3 timer og fin seiling til Astros som ikke ligger langt unna. Astros har flotte strender og masse fine utesteder med både god drikke og mat. Her finner vi og en borg, men det er gode nyheter for de som er slitne i beina etter turen til toppen i Navplion, her er det ikke langt til toppen.

Plaka dag 4
15 nautiske mil, fine badestopp på veien.
Plaka er en liten perle på Pelopones kysten. Stedet ligger rett vest for Spetses og her finner dere 3 tavernaer, et hotell, 2 supermarkeder og strandbar, det er stort sett det! Nydelige strender, sand på innsiden av moloen og rullestein på utsiden. Plaka er stille og rolig og et sted alle trives.

Spetses dag 5
10 nautiske mil, flotte badesteder på Spetses som vi besøker for badestopp og lunch på vei til byen på kvelden. Spetses kalles «den skjulte perle» og er uten masseturisme. Mye grekere ferierer her i tillegg til noen båtturister. Vi ligger på molo sammen med vanvittige yachter og utforsker byens flotte tavernaer og alt annet de har å by på. Og det er MYE!

Hydra dag 6
15 nautiske mil. Rosinen i pølsa sparer vi til nest siste dag. Hydra er verdenskjent for å være bil og mopedfri, ha forbud mot plaststoler, la transport foregå med muldyr. Trang havn hvor vi må være forberedt på å ligge utenpå andre båter, men det er egentlig bare hyggelig. Fantastiske turområder, herlige restauranter og sprudlende vannhull gjør Hydra til et favorittsted.

Poros dag 7
8 nautiske mil, fine badestopp, inn til havn kl. 16-17. Overnatte i båten til dagen etter og ut kl. 0900.

Vil man seile lenger og oppleve andre steder kan man seile sydover fra Spetses til Monemvassia eller nordover til Navplion.
Et annet alternativ er å seile i området Poros, Methana, Vathi, Epidavros, Agistri, Korfos og Aegina.

For de nære Kykladene har vi en liten guide her:
Sifnosguide.dk
Serifosguide.dk
Milosguide.dk
Alle seilingsplaner er forslag og kan endres fortløpende i forhold til lokale forhold, vær og vind. Vi kan og legge opp ruter etter ønsker med kortere etapper og lengre ligge enkelte steder om det ønskes.